dilluns, d’agost 14, 2006

Memorials

Sortint del museu de l'Holocaust de Washington, situat al Mall, van començar un llarg passeig rodejant Tidal Basin amb parades a diversos monuments i memorials. La ruta va començar al Jefferson Memorial, construit en record del president idem.



A dins aquesta construcció neoclàssica hi ha una escultura de Jefferson que fa sis metres d'alçada.



El president Franklin Delano Roosevelt, el seu gosset Fala i la primera dama Eleonor també tenen el seu memorial, un dels més grans i espectaculars de Washington. Fixeu-vos en les dimensions de les escultures!!!



El monument, que consta de diferents sales o terrasses, és com un gran parc ple de zones verdes i cascades d'aigua.



Una de les sales més imponents presenta el conjunt escultòric titulat Hunger (gana), i rememora els temps de la Gran Depressió durant els quals va governar Roosevelt.


El següent memorial en la ruta és el dedicat als veterans de la Guerra de Corea, i és realment expressiu. Representa un esquadró de 19 soldats en un camp de batalla.



Nosaltres vam visitar aquest monument el 27 de juliol, data en que es commemora l'armistici que va posar final a la guerra. Per això hi vam trobar tot de corones de flors ofertes pel govern de Corea així com un grup de turistes coreans.



Tot seguit vam arribar a l'estrella dels monuments, el Lincoln Memorial.



A dins hi ha la famosa escultura d'Abraham Lincoln.





Les vistes des de l'interior del monument són espectaculars.



L'estanc que queda a davant del Lincoln Memorial s'ha batejat amb el nom de Reflecting Pool, per motius obvis. Observeu la foto...



El recorregut es tanca amb el memorial dels Veterans de la Guerra de Vietnam. Consta d'un conjunt escultòric amb tres soldats i un mur amb els noms de tots els soldats que hi van morir. No costa trobar-hi familiars i veterans buscant els noms de parents o amics, ressant o fent ofrenes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici